Leta i den här bloggen

Läser in...

söndag 9 december 2012

Lindas Dumlekaka (glutenfri)


Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 3 dl socker
  • 100 g smält smör
  • 100 g choklad
  • 20 st dumlekolor
  • 50 g cashewnötter
  • 0.5 tsk salt
  • 4 msk kakao
  • 1.5 dl Glutenfri mjölmix

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Smält smöret och rör ner chokladen och 10 st dumlekolor, koka upp till en jämn smet.
  4. Rör försiktig ner i ägget och sockret.
  5. Blanda samman alla torra ingredienser och rör ned dumlesmeten.
  6. Häll smeten i en smord pajform med löstagbar kant.
  7. Hacka resten av dumlen och cashewnötterna och fördela över smeten.
  8. Grädda i 20 minuter i mitten på ugnen.